otrdiena, 2016. gada 12. jūlijs

2016. gada 20. jūnijs. Ceļojums uz Franciju. 1. diena. Polija - zemeņūdens un mīksta grīda

Vasara jāizmanto, lai ceļotu, vai ne? 

Pirms neilga laiciņa abi ar Mārtiņu iegādājāmies avio biļetes Rīga - Warsaw, Warsaw - Geneva un tieši šādu pašu maršrutu arī atpakaļceļam. Plānā  - apmeklēt manu bijušo EBD ciematiņu Vaunieres (jo īpaši gribu Mārtiņam parādīt savu mīļāko vietu uz pasaules - kalnu Quigouret!), apciemot pāris EBD laikā iegūtos draugus, bet galvenokārt - kāpelēt pa Francijas daiļajiem kalniem. Īsāk sakot - brīvs un nekonkrēts plāns ar mērķi izbaudīt Francijas Alpus un kultūru, ļauties notiekošajam un piedzīvojumiem.

Šodien pienācis laiks doties ceļā!! 

Soma sakravāta, visu mantību ietūcot rokas bagāžas izmēros un svarā. Atbilstība noteiktajiem izmēriem gan tāda mazliet apšaubāma, bet gan jau tik smalki neviens nebaudīs. Nav jau joka lieta rokas bagāžā ietūcīt gan telti, gan guļammaisu. Atliek cerēt, ka paklājiņus varēsim aizņemties Vaunieres. Šoreiz man līdzi absolūtākais mantu minimums, no parastajām drēbēm tikai 2 krekli un 2 legingi + flīša džemperis + veste + kleita gulēšanai un pilsētām + lakats + zeķes un apakšveļa. Ak, šeit laikam jāpiemin, ka dodamies prom uz 3 nedēļām.

Brālis aizveda uz lidostu un... ceļojums var sākties!

Pirmo reizi lidoju ar poļu kompānijas LOT lidmašīnu, ierasto 6 sēdvietu vietā katrā rindā vien 4 vietas - pa divām katrā ejas pusē. No sākuma likās neierasti, bet vispār daudz ērtāks variants. Šāda neliela lidmašīna varētu šķist aizdomīga, bet te pat deva uzkodas un ūdeni, cik negaidīts pārsteigums!

Lidojums no Warsaw uz Geneva būs tikai nākamajā rītā, tāpēc aiz gara laika lēni izstaigājām Warsaw lidostu, meklējot lētāko ūdeni. Caurmērā mazās 0,5 l pudelītes maksāja 6 vai 8 PLN, tāpēc bijām ļoti priecīgi, kad atradām ūdeni par 5,5 PLN un nopirkām 7 pudeles, lai pietiek gan šodienai, gan arī rītdienai, kad būsim Geneva lidostā un sāksim stopēšanu uz Vaunieres Francijā. Par atrasto ūdeni bijām tik priecīgi, ka... nepamanījām, ka ūdenim ir pievienota zemeņu garša. Sasodīts!! Sapratām to tikai tad, kad ūdeni iemalkojām. Nu jau par vēlu ko mainīt... Tā ir, kad paķer lētāko variantu, nemaz nepārbaudot, kāpēc tas ir lētāks par visu pārējo. 

Atradām īpaši garu soliņu, piebīdījām to ar skatu pret logu un rakstījām zīmes stopēšanai, lasījām līdzpaņemtos "National Geographic" žurnālus. Kad bijām saguruši, likāmies uz auss. Ērta un droša gulēšana - soli veidoja nosacītu norobežojumu, bet uz grīdas bija paklājs. Nekāda mocīšanās uz soliņiem ar roku balstiem vai salšana uz flīžu grīdas! Ceļotājiem-nakšņotājiem draudzīga lidosta! Iesaku!
Polija, Warsaw - nakšņošana lidostā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru