svētdiena, 2016. gada 24. jūlijs

2016. gada 8. jūlijs. Ceļojums uz Franciju. 19. diena. Ceļā

Pēdējo dienu uzticīgās pavadones nūjas no rīta atstājām pie vienas takas sākuma - lai noder vēl kādam/-iem kalnu mīļotājam-iem, un tad ķērāmies pie stopēšanas.

Līdz patālam ciemam mūs aizveda pensionāru pāris, kurš praktiski nerunāja angliski, savukārt bez apstājas runāja savā starpā franču mēlē. 

Šeit mūs sāka pārņemt nelielas bažas, jo pa ceļu praktiski nepārvietojās neviena mašīna... Nogaidījām vairāk nekā stundu, toties tad mūs paņēma angliski gana labi runājoša sieviete, kura mūs aizveda stipri tālāk, nekā bija rakstīts uz mūsu šiltes, jo viņa brauca uz Grenoble. Braucām pa ļoti līkumainu ceļu, kas ziemā ir slēgts, bet vasarā tur notiek „Tour de France”. Šajā reģionā visi ceļi pilni ar velosipēdistiem, kas gatavojas šim braucienam. 

Uz nākamā pagrieziena arī nostāvējām vairāk nekā stundu, cepinoties šausmīgā saulē. Izlēmām sākt iet pa ceļu mums nepieciešamajā virzienā - tomēr labāk, nekā stāvēt uz vietas, taču ātri vien atradām jauku ēnu. Nepagāja ne minūte, kā mūs savāca viens puisis, kurš steidzās uz darbu, taču piedāvāja mūs pavest kādu gabaliņu.

Stāvot šajā vietā sapratām, kāpēc iepriekšējā krustojumā bijām nogaidījuši vairāk nekā stundu - šajā virzienā neviens nebrauc... Bezcerība svelmē. Izlēmām doties pa ceļu uz priekšu līdz krustojumam, kur šim ceļam klāt pienāk vēl viens, cerot šādi palielināt mūsu izredzes ieraudzīt mašīnas. Sākām iet, bet brauca mašīna, parādīju tai zīmi un... šoferis apstājās! Vecs franču pāris, vīrietis mazliet runāja angliski. Viņi sabīdīja savas mantas, atbrīvojot mums vietu. Iekāpu mašīnā, man sekoja Mārtiņš, kurš ar somas sānkabatā esošo ūdens pudeli netīšām aizķēra mašīnas durvju augšu, korķis no trieciena nolidoja nost, un visi mašīnā iekšā sēdošie tika pie dušas. Ha, ha, ha!! Labi, ka abiem frančiem tas šķita smieklīgi. Uhhh, bet kas pa ceļiem - vieni līkumu līkumi! Un kas pa šoferi!! Tā lidoja, ka tik turies!! Bijām visnotaļ priecīgi, kad tikām no mašīnas laukā. Visu laiku trakākais brauciens... Protams, paldies, ka viņi mūs aizveda nudien garu gabalu. 

Līdz Albertville mūs aizveda čalis, kurš klausījās foršu franču mūziku, tikai žēl, ka no telefona, attiecīgi - sliktā kvalitātē. Puisis sarunās nemēģināja ielaisties, kas mani absolūti apmierināja.

Kādu laiku stāvējām karstajā saulē, bija tik karsts, ka šķita - līdz ģībonim vairs nav tālu. Pie mums pienāca sieviete, kura ieteica paiet pāris simtus metru uz priekšu, kurš šim ceļam pienāk klāt vēl viens, tur mums ar stopēšanu veiksies daudz labāk. Viņai bija taisnība - tur gana ātri nostopējām jaunu franču pāri, kas mūs aizveda līdz pašai Annecy, kas arī bija mūsu šīs dienas mērķis. 

Annecy nopirkām mazliet ēdiena un devāmies uz kempingu. Mārtiņš šajā pilsētā pirms kāda gada jau bijis, tāpēc zināja, kur kas atrodas.  

Kad kempinga reģistratoram iedevu pasi, šis nobrīnījās: "Ooo, Lettonie! Tad jau jums šeit tagad šķiet ļoti karsts, vai ne?". Un pats sēdēja atdzesētā telpā ar ventilatoru. Protams, ka mums šeit ir karsti! Taču smieklīgākais tikai sekoja. Ievadot datubāzē datus, viņam no valstu saraksta bija jāizvēlas mūsu valsts, bet... izrādījās, ka kempinga datorsistēma Latviju nemaz nepiedāvā. Interesanti! Viņš parādīja, ka nudien nav nekādu opciju izvēlēties Latviju. Kopīgi nosmējāmies un pabrīnījāmies. Vīrs piedāvāja pie manas izcelsmes valsts norādīt Somiju, jo viņa vārdiem sakot, "tā jau turpat vien ir". Priecājos iepazīties, tagad esmu Solveiga no Somijas. Ha, ha. It kā nepietiktu, ka cilvēki lielākoties nezina, kas tā tāda „Latvia, Lettonie, Lettland, Lettonia” ir, tagad izrādās, ka pat dažas kempingu datu bāzes arī šādu valsti neatpazīst...

Uzcēlām telti un devāmies uz dušām. Mmm... Tā bija bauda - beidzot, beidzot ieiet dušā. Kopš pametām Vaunieres, mūsu vienīgā "duša" bija kalnu upes ar ledusaukstu ūdeni.

Vakariņām saldajā uzkodām... šokolādi. Ņamm, jau vairākas dienas biju par to sapņojusi. 

Tik dīvaini atrasties kempingā, kur mudž citi cilvēki. Kur daba, kur vientulība? Un vēl tā kaitinoši čurkstošā ēdiena smarža no citu cilvēku griliem, ai...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru